13.6.2018. 11:19
0
Haos prijeti Španiji: Fudbalski savez Španije bi danas mogao da otpusti selektora Julena Lopeteguija
Julen Lopetegui je novi trener Real Madrida, a aktuelne prvake Evrope će preuzeti nakon završetka Mundijala u Rusiji.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, selektor Španije će na klupi Madriđana naslijediti Zinedinea Zidanea, koji je dao otkaz neposredno nakon osvajanja Lige prvaka.

Osim toga, aktuelni selektor Španije ima ugovor sa Fudbalskim savezom Španije do 2020. godine, te će Real Madrid za njegovu odštetu morati platiti oko dva miliona eura.

Međutim, svega dva dana prije prve utakmice selekcije Španije, koju Crvena furija u petak navečer igra protiv Portugala, danas se pojavila informacija da Fudbalski savez Španije želi da otpusti Julen Lopeteguija.

Luis Rubiales je zakazao sastanak i press konferenciju za danas sa još uvijek aktuelnim selektorom, a mediji u Španiji pišu kako će to značiti da Lopetegui dobija otkaz.

Vijest da Lopetegui preuzima Real Madrid navodno je trebala da bude tajna, jer su Lopetegui i Real u tajnosti dogovorili taj posao, ali to se nimalo nije dopalo čelnicima Fudbalskog saveza Španije.

Podsjećanja radi, Španija je u grupi B zajedno sa Portugalom, Marokom i Iranom.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.