14.6.2018. 15:55
0
Sloboda i Sloga dogovorili zajedničko korištenje stadiona Tušanj
Nogometaši Sloge iz Simin Hana igrat će premijerligaške utakmice na stadionu Tušanj u Tuzli, dogovoreno je na sastanku predstavnika dva kluba.

Iako je minulih dana bilo dosta oprečnih izjava klupskih predstavnika, danas su dogovoreni uvjeti pod kojima će Sloga igrati na Gradskom stadionu u ovoj takmičarskoj sezoni.

- Bilo je nekih manjih problema vezanih za korištenje infrastrukture i kvaliteta travnjaka, ali sada je dogovor postignut. Ranije sam govorio da se razgovorom sve može riješiti – izjavio je predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Predsjednik Sloge Azmir Husić nije bio pregovarač uime novog premijerligaša, nego je ta uloga povjerena sportskom direktoru Almiru Husiću.

- Danas smo dogovorili sve uslove, prije svega one tehničke prirode, za odigravanje utakmica Sloge koja će se ubuduće zvati Tuzla City. Prije žrijebanja parova obavijestit ćemo i NS BiH kako bi se omogućilo da u istom kolu ne budemo domaćini i mi i Sloboda – rekao je Husić, zahvalivši se na razumijevanju predstavnicima Slobode i JU Gradski stadion Tušanj. 

Prvenstvo u Premijer ligi BiH starta 21. jula, dok će žrijebanje biti obavljeno 20. juna u Sarajevu. 

Sloga će u svoju prvu premijerligašku sezonu ući s novim trenerom Slobodanom Starčevićem, bivšim strategom Krupe, dok će dužnost direktora kluba obavljati Saša Vugdalić.


(FENA / Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.