19.6.2018. 16:15
0
Promijenjen sistem takmičenja u Premijer ligi BiH
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o sistemu takmičenja za narednu sezonu Premijer lige BiH na današnjoj sjednici.

Na današnjoj sjednici rasplavljalo se o mnogim temama, a u centru pažnje bio je sistem takmičenja u Premijer ligi BiH. Odlučeno je da se ovaj sistem promijeni, te će se naredne sezone u Premijer ligi igrati trokružni sistem.

Svi klubovi su na sastanku koji je podržan 7. juna prihvatili da se igra trokružno. Na današnjoj sjednici ova odluka je postala validna.

Od naredne sezone (2018./19.) u Premijer lige BiH tako će se igrati 33 kola, umjesto dosadašnjih 32 (22 regularnih i 10 u Ligi za prvaka ili Ligi za opstanak).

Raspravljalo se i o broju stranih igrača u zapisniku za jednu utakmicu. Donesena je odluka da će biti smanjenja stranaca, te da će klubovi moći koristiti na utakmici u zapisniku četiiri strana fudbalera umjesto dosadašnjih šest, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.