20.6.2018. 13:17
0
Pogledajte protiv koga igraju naši klubovi u Europa ligi: Željo putuje u Estoniju, Sarajevo u Armeniju, a Široki u "komšiluk"
U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu obavljen je žrijeb parova kvalifikacija za Evropsku ligu u kojoj će učestvovati tri kluba iz BiH: Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg.

Plavi će odmjeriti snage sa ekipom Narva Trans iz Estonije, a Željo će biti domaćin u prvom meču.

Željo se u bubnju našao u grupi 9, imao je status nositelja, a za protivnike je mogao dobiti ekipe: Chikhura Sachkhere (Gruzija), Vaduz (Lihtenštajn), Narva Trans (Estonija), pobjednika duela Cefn Druids (Wels) / Trakai (Litvanija), Gandzasar-Kapan (Armenija), te pobjednika duela UE Sant Julià (Andora) / Gzira United (Malta).

Željezničar je prošle godine stigao do 2. pretkola u istom takmičenju. Plavi su u prvom kolu izbacili crnogorsku Zetu sa ukupnih 3:2 (1:0, 2:2), da bi u drugom ispali od švedskog AIK Stockholma. Na Grbavici je bilo 0:0 dok su u revanšu plavi momci poraženi sa 2:0.

U ovoj rundi kvalifikacija učestvovat će i ekipa Sarajeva, a protivnik Sarajeva je Banants iz Armenije.

Mogući rivali Bordo tima bili su: Ferencvaroš (Mađarska), Petrocub (Moldavija), Laçi (Albanija), pobjednik meča između Engordanyja (Andora) i Folgorea (San Marino) i Banants (Armenija).

Prvi meč će se igrati 12. juna u Armeniji, dok je revanš sedam dana kasnije na Koševu.

Fudbaleri Širokog Brijega za protivnika su dobili Domžale iz Slovenije.

Široki je svrstan u jednu od najtežih grupa za žrijeb, jer nije imao status nositelja, a za protivnika su mogli dobiti Domžale (Slovenija), Gabalu (Azerbejdžan), Dinamo Tibilsi (Gruzija), Glagow Rangers (Škotska), Apollon Limassol (Kipar).

Kada se vidi ko su mogli biti protivnici izabranicima Borisa Pavića, može se reći da su Širokobriježani dobro prošli, jer neće morati ići na daleko putovanje, Domžale igraju sličan fudbal kao i u BiH, i sigurno je da će se naš predstavnik moći dobro pripremiti za ovu utakmicu, iako su Slovenci apsolutni favoriti u ovom duelu.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.