25.6.2018. 22:01
0
Dva remija u grupi B: Španija prva, Portugal drugi
Večeras je odigrano i posljednje kolo grupe B. Snage su omjerili Španija i Maroko, te Portugal i Iran, a uzbuđenja nije nedostajalo.

Portugal - Iran

Portugal i Iran su odigrali neriješeno, a konačan rezultat je bio 1:1. Jedini pogodak za Portugal postigao je Quaresma. Šutirao je sa distance i vanjskim šutem pogodio gol Irana za veliko slavlje Portugalaca. To je bio i rezultat prvog poluvremena. 

U 52. minuti Ronaldo je pao u kaznenom prostoru, a nakon pregledanog snimka sudija Caceres pokazao je na bijelu tačku. Naravno, Ronaldo je preuzeo ogovornost, no golman Beiranvand je sjajno odbranio njegov šut.

Nakon toga, Iranci su krenuli nešto ofanzivnije, no nisu uspjevali stići do pogotka. Ipak, u 93. minuti defanzivac Portugala igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, a VAR ponovo odlučuje da je penal. Siguran sa bijele tačke bio je Ansarifard.

Odmah nakon gola, Taremi se našao sam ispred Rui Patricija, ali je ipak promašio. Portugal je završio kao drugi, dok je Španija prva.

Španija - Maroko 

U drugoj utakmici, Španci su veoma loše otvorili utakmicu, te su već u 14. minuti gubili. Španci su napravili nevjerovatnu grešku, koju je iskoristio Boutaib za vodstvo Maroka. Ipak, samo pet minuta kasnije Crvena furija izjednačuje, a strijelac gola je bio Isco, dok je Iniesta upisao asistenciju.

U drugom poluvremenu, Španija je bila dominantnija na terenu, imali su nekoliko šansi, no rezultat se nije mijenjao. Onda u 81. minuti Maroko je poveo sa 2:1. Nakon kornera najviši u skoku bio je El Nesyri, koji je zatresao mrežu De Gee. Ipak u sudijskoj nadoknadi, Aspas pogađa za izjednačenje i konačnih 2:2.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.