27.6.2018. 22:02
1
Brazil i Švicarska u osmini finala, Orlovi završili nastup na Mundijalu
Odigrano je i posljednje kolo grupe E, a snage su odmjerili Srbija i Brazil, te Švicarska i Kostarika. Brazil je slavio rezultatom 2:0, dok su Švicarci i Kostarikanci odigrali remi (2:2).

Srbija - Brazil

Prvih otprilike pola sata utakmice nije bilo nekih većih uzbuđenja. Imali su Brazilci nekoliko šansi, no golman Stojković je bio na visini zadatka. Ipak, u 36. minuti Brazilci dolaze do vodstvo, a strijelac gola bio je Paulinho.

U nastavku utakmice, Srbija je pokušala igrati nešto ofanzivnije, pa su tako u 61. minuti imali odličnu priliku preko Mitrovića, no njegov šut je izblokirao Thiago Silva. Nakon toga, šansu je imao i Milinković - Savić, te ponovo Mitrović, no Alisson je branio sve. A onda u 68. minuti Silva pogađa glavom za 2:0.

Nakon pogotka, Brazilci su i dalje nastavili napadati, no nije bilo promjene rezultata.

Švicarska - Kostarika

Iako je Švicarska bila favorit u ovom duelu, Kostarikanci su većim dijelom susreta bili bolji protivnik na terenu, a šanse za pogotke su imali od samog početka. Ipak, Švicarska je bila ta koja je prije stigla do vodstva, i to golom Dzemailija u 31. minuti. To je i bio rezultat prvog poluvremena. 

U nastavku utakmice, Kostarika je nastavila u istom tempu, pa tako u 56. minuti stižu do izjednačenja. Campbell je ubacio iz kornera, a gol postigao Waston. 

U 88. minuti Drmić je zatresao mrežu Kostarike, te doveo svoju reprezentaciju do novog vodstva. Ipak, u samom finišu utakmice, Kostarika golom Ruiza sa bijele tačke stiže do zasluženog remija.

Brazil je grupnu fazu završio na prvom mjestu, dok je Švicarska druga

(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.