28.6.2018. 21:00
0
Mateus: Mora se nešto promijeniti u reprezentaciji Njemačke
Bivši kapiten Njemačke Lotar Mateus rekao je danas "da nešto mora da se promjeni" u toj fudbalskoj reprezentaciji, poslije eliminacije u prvoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Nedostajao nam je timski duh. Sve što je bilo dobro prije četiri godine u Brazilu, sada je bilo loše u Rusiji i mislim da je zbog toga naš tim u avionu za Njemačku", rekao je Mateus. Njemačka je juče izgubila od Južne Koreje sa 0:2 i kao posljednjeplasirana ekipa Grupe F sa tri boda je završila takmičenje na Mundijalu.

Upitan da li bi selektor Joachim Low trebalo da ode, Mateus je rekao da su svi krivi za neuspjeh, i selektor i igrači.

"Nešto mora da se promjeni, pošto naš nastup nije bio vrijedan njemačkog tima. Svejedno da li je Low griješio ili da li su griješili igrači, svi su učestvovali u ovome", naveo je Mateus.

Mateus je kao kapiten predvodio tadašnju Zapadnu Nemačku do titule svjetskog prvaka 1990. godine, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.