7.7.2018. 20:45
0
Englezi u transu: It's coming home...
Fudbaleri Engleske plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva pobjednom nad Švedskom, 2:0. To će biti njihovo prvo polufinale nakon 1990. godine.

Golove za Englesku dali su Maguire i Alli, oba su pogodili glavom, u 30. i 59. minutu što je produžilo san Engleza o "dolasku fudbala kući".

Engleska, kao kolijevka fudbala, od 1966. godine čeka naslov prvaka svijeta - a ove godine, više nego ikada navijači i javnost u toj zemlji su sve sigurniji da "fudbal dolazi kući". 

Njihova himna tokom ovog prvenstva je "Football is coming home", koju pjevaju na sav glas.

Momenat kada je Kuipers oglasio kraj susreta sa Švedskom, Englezi koji se nalaze u Rusiji, ali i gledaju SP iz brojnih fan zona u svojoj zemlji - doslovno su pali u trans, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.