12.7.2018. 15:26
0
Dalićev govor koji je preokrenuo utakmicu: Evo što je rekao igračima dok su gubili
Prije deset mjeseci hrvatska reprezentacija bila je na dnu, bez igre, selektora i bodova za plasman na SP. Zlatko Dalić preuzeo je razbijenu momčad, uoči teškog gostovanja u Kijevu. Pobjeda je bila jedina opcija. Od te večeri, Dalić još nije izgubio važnu utakmicu.

Na SP u Rusiju doveo je momčad koja jednostavno ne može izgubiti utakmicu. Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva, a Dalić ne zna gdje bi smjestio sve emocije koje je pokupio na tom putu. Tri puta gubili su utakmicu nokaut faze, tri puta igrali su produžetke, dva put u nizu pucali penale. 

U polufinalu SP-a Hrvatska je na utakmicu kasnila sat vremena, a onda je pregazila Engleze. Činilo se kao da su nestali s terena u drugom poluvremenu, no zapravo se Hrvatska pojavila na utakmici. Ivan Perišić je izjednačio, a način na koji je to napravio bio je okidač da Hrvatska okrene još jednu veliku utakmicu. Gol Marija Mandžukića Englezima u produžetku, kao i onaj šprint Luke Modrića u 116. minuti protiv Rusije, govore kako i zašto pobjeđuje Dalićeva momčad, piše Index hr.

Dalić je kraj dočekao ležeći na travnjaku Lužnjikija sa svojim igračima, pod zvučnim zidom od deset hiljadama hrvatskih navijača. 

Hrvatska je ušla u finale Svjetskog prvenstva, a prve reakcije selektora bile su vrlo smirene. Zahvalio je igračima i navijačima te najavio borbu do kraja. 

"Nismo još zlatni, ali osjećaj je fantastičan. Hvala svima koji su došli navijati u Rusiju za nas, hvala našim navijačima u domovini. Svijet još nije svjestan što je napravila mala Hrvatska", rekao je u kameru. 

Vidjelo se da ni on još nije svjestan.U tom stanju nakon utakmice pred novinarima je održao govor koji će se pamtiti. Sjetio se Kijeva. Da tada nije uvjerio igrače da mogu biti svjetski prvaci, vjerojatno ne bi ni izborili play off i plasman na SP. Znamo što se dalje dogodilo. 

"Dragi Bog sve vidi i sve prati. Ja ne znam što je ovo, ali nitko od mojih igrača ne želi izaći vani. Nitko nije umoran, nitko nije ozlijeđen. Ja sam gurao na početku, kada sam preuzeo reprezentaciju, a sada oni guraju mene. U finalu smo, ovo je za povijest, ovo je senzacija. Englezi? A čujte, razumijem da oni žele da pričamo engleskim jezikom na presici, ali mi smo Englezima pokazali tko je Hrvatska, uz dužno poštovanje. Pokazali smo koliko smo hrabri i vjerni", rekao je Dalić.

Kako je Hrvatska okrenula ovu utakmicu? 

"Rekao sam igračima da smo bolji i da ne smijemo gubiti glavu. Rekao sam im da ćemo pobijediti, ali da moramo spustiti loptu na zemlju. Nema ništa od dugih lopti i napucavanja, kada bi nam dignuli loptu u zrak, odmah bismo bili u problemu. U drugom produžetku sam razmišljao što ako budu penali, tješio sam se, treća sreća, možda prođemo. Momci su dali maksimum, puno je bolesnih i ozlijeđenih, vidjet ćemo što će biti sutra.  Znam da je u Hrvatskoj ludnica, drago mi je. Kult reprezentacije se izgubio, bilo je puno negativnosti, ali ljudi su se vratili reprezentaciji. Moramo biti zajedno. Kako god završi finale, ovi dečki su junaci."

Zlatko Dalić bio je glavni izvjestitelj sa slavlja u hotelu. Rekao je svojim igračima da uživaju, a on je snimao svaku sekundu.

Vjerojatno se tek jutros, pregledavajući snimke, uvjerio što se dogodilo. U nedjelju igra u finalu Svjetskog prvenstva, piše Index hr.

(Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.