12.7.2018. 20:25
0
Selektor Hrvatske poručio: Southgate je pokazao da je jedan veliki gospodin, svaka mu čast
Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, večeras je govorio za HRT o sinoćnjem polufinalu SP sa Engleskom.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Hrvatska je sa 2:1 pobijedila Englesku i tako se plasirala u finale SP koje se igra u Rusiji, gdje će u nedjelju igrati sa Francuskom.

"Ovo su najljepši dani moje karijere, a vjerujem možda i najljepši dani u životima naših fudbalera. Nadam se da ćemo donijeti medalju koja je u skladu sa mojim imenom. Znam da ljudi od nas čekaju samo to, mi ćemo sve uraditi da to učinimo. Ako i ne budemo pobjednici, ja ću uvijek biti ponosan na ove momke", rekao je Zlatko Dalić.

"Danas sam dao fudbalerima slobodan dan. Jednostavno se moraju i odmoriti. Ne mogu ih odmah danas zamarati sa nekim video materijalom i analizama Francuske. Sutra ćemo se dogovoriti na sastanku prije ručka i počet ćemo sa video analizama", poručio je selektor Hrvatske.

Selektor Engleske, Gareth Southgate, prišao je nakon utakmice Daliću i čestitao mu, ali je pozdravio i sve igrače hrvatske selekcije.

"Southgate je pokazao da je jedan veliki gospodin, i u porazu i u pobjedi. Svaka mu čast na tome", rekao je Dalić.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.