16.8.2018. 13:46
4
Stadion Grbavica: Na dijelu stadiona gdje su bili navijači FK Sarajeva uočena brojna oštećenja
Na Grbavici je sinoć odigran još jedan gradski derbi između Želje i Sarajeva, a rezultat je na kraju bio 2:2. Nakon utakmice domaćin, odnosno Fudbalski klub Željezničar obavijestio je javnost putem svoje oficijelne stranice o oštećenjima na dijelu stadiona gdje su se nalazi navijači FK Sarajevo.

U saopćenju tima sa Grbavice su naveli da su organizacija derbija i igra fudbalera obje ekipe bile su na zavidnom nivou. Ipak, mrlju na susret bacilo je ponašanje nekoliko navijača gostujuće ekipe.

Naime, nakon utakmice iz domaćeg tima su izvršili inspekciju gostujućeg sektora i uvidjeli sljedeća oštećenja:

- Polomljeno je 26 stolica;

- Uništeni su dijelovi toaleta u sektorima B-5 i B-6;

- Polomljena je zaštitna ograda;

- Oštećena je zaštitna mreža koja je sprečavala ubacivanje pirotehničkih sredstava u teren.

Iz FK Željezničar naveli su da će zajedno sa nadležnim organima izvršiti analizu videomaterijala koji se odnosi na gostujući sektor B-5 i B-6 sjeverne tribine te će protiv NN osoba pokrenuti odgovarajuće postupke.

Nakon procjene štete FK Željezničar dostavit će FK Sarajevo zahtjev za nadoknadu štete, navodi se u saopćenju.

Lejla Trle 

4
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.