20.8.2018. 20:00
0
Hrvatska: Podignute optužnice protiv 23 hrvatska i jednog državljanjina BiH zbog namještanja utakmica u lokalnim ligama
Uskok je nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom, podigao optužicu protiv 23 hrvatska i jednog državljanina BiH zbog primanja i davanja mita, odnosno namještanja utakmica u lokalnim nogometnim ligama.

Prvooptuženi je povjerenik za suđenje Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije i bivši nogometni sudac Davor Špehar za kojega Uskok tvrdi da je radi mita, na traženje desetero suoptuženika, za suđenje utakmica delegirao "suce koji su bili spremni pristrano suditi u korist pojedinih klubova". 

Sve se navodno događalo u sezoni 2016/2017, tačnije od 21. aprila do 23. maja 2017. i to za mito od 200 do 500 kuna (30-70 eura) po utakmici. Devetero okrivljenih nogometnih sudaca su pritom, po tvrdnjama Uskoka, od predstavnika nogometnih klubova kao nagradu za pristrano suđenje primali naknade od 400 do 3000 kuna (50-400 eura).

Osim toga 12-optuženom te drugo te 13-optuženom kao pomoćnim sucima Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje, Uskok stavlja na teret da su "od trenera jednog nogometnog kluba, primili novčanu nagradu od 900 kuna (120 eura) za pristrano suđenje u korist njegovog kluba na jednoj utakmici", saopćilo je tužilaštvo Hrvatske na svojoj internetskoj stranici. 

Na opisani način Špehar je navodno zaradio najmanje 2.300 eura, naveo je Uskok.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.