21.8.2018. 20:30
0
Veliko priznanje: David Beckham dobio predsjedničku nagradu UEFA-e za 2018. godinu
Čuveni engleski fudbaler David Beckham dobitnik je predsjedničke nagrade UEFA-e za 2018. godinu, saopćila je danas Evropska fudbalska federacija.

Prvi čovjek UEFA Aleksandar Čeferin istakao je da je Beckham prava ikona jedne generacije, da i poslije završetka karijere širom planete humanitanim radom na najbolji način promoviše fudbal i da nagrada ide u prave ruke.

Beckham je na veliku scenu stupio u dresu Manchester Uniteda, sa kojim je i osvojio Ligu šampiona 1999. godine, a potom je igrao za Real Madrid, LA Galaxy, Milan i PSG

Tokom karijere postigao je preko 100 golova, imao još više asistencija, dva puta bio je u UEFA timu godine, a 1999. godine u izboru za Zlatnu loptu bio je drugi, iza Brazilca Rivalda.

Za Englesku je odigrao 115 utakmica, postigao 17 golova i nastupio na tri Mundijala i dva prvenstva Evrope.

Nagrada će mu biti dodjeljena u Monte Carlu 30. avgusta, prenosi Index.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.