12.9.2018. 14:13
0
Izborna kampanja važnija od predstavljanja države u Ligi prvaka i utakmice sa velikim Chelseajem
SFK 2000 Sarajevo danas igra historijsku utakmicu za bh. fudbal. Na najveći stadion u državi dolazi ekipa FC Chelsea, a susret 1/16 finala Lige prvaka za žene prepoznat je od strane krovne kuće Evropskog fudbala (UEFA), kao najzanimljivija u ovoj fazi takmičenja.

SFK 2000 Sarajevo je medijima poslalo saopćenje u kojem stoji sljedeće:

- UEFA je uložila dodatne napore kako bi današnji susret između SFK 2000 Sarajevo i FC Chelsea bio prikazan i van granica Bosne i Hercegovine, te će internacionalni medijski timovi slike sa utakmice, kadrove sa sarajevskih znamenitosti poput Baščaršije i Sarajevske žičare i drugih prikazati na službenim stranicama UEFA-e, što nas svakako raduje i potvrđuje da je sport i dalje najbolji ambasador Bosne i Hercegovine.

Ipak, sa druge strane, SFK 2000 Sarajevo se uoči dvoboja sa FC Chelsea suočava se sa brojnim logističkim problemima, naročito kada je u pitanju odlazak u Englesku na uzvratnu utakmicu. S obzirom da je učešće kluba u najprestižnijem takmičenju u Evropi od šireg interesa i za grad, kanton i državu, SFK 2000 Sarajevo se obratio svim vladajućim institucijama sa molbama, zahjetivma, upitima i projektima, međutim vlasti su se oglušile na naša obraćavanja, šaljući nam poruku da je izborna kampanja za pojedince i interesne skupine važnija od predstavljanja države pred milionskim auditorijem koji nas očekuje u Engleskoj.

Nadamo se da će se pored Općine Centar Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo i Ministarstva za kulturu i sport KS, koji su ipak prepoznali vrhunske rezultate SFK 2000 Sarajevo i važnost učešća kluba u 1/16 UEFA Lige prvaka, na čemu im se zahvaljujemo, biti prepoznati i od drugih vladajućih institucija, kako bi naši uspjesi u budućnosti bili još bolji, a već sada su među najboljima u Evropi.

Također, koristimo priliku da se zahvalimo FK Sarajevo na ogromnoj podršci, Nogometnom/ Fudbalskom Savezu BiH i medijima na praćenju, te pozivamo sve navijače, sportske zaljubljenike i građane grada Sarajeva da podrže naše igračice na današnjoj utakmici. SFK 2000 Sarajevo dočekuje FC Chelsea sa početkom u 16 sati na Koševu, a ulaz je besplatan - navodi se u saopštenju SFK 2000 Sarajevo.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.