9.10.2018. 21:45
0
Modrić na pragu osvajanja trostruke nagrade
Prema kladionicama, kako sada stvari stoje, a one rijetko griješe u postavljanju favorita, Luki Modriću smiješi se hat-trick nagrada! Nakon UEFA-ine za najboljeg igrača Evrope i FIFA-ine ''The Best'' za najboljeg na svijetu, ostala je još Zlatna lopta.

U posljednjih deset godina Zlatnu loptu osvajali su samo Leo Messi i Cristiano Ronaldo, no ove godine Luka Modrić mogao bi prekinuti tu njihovu dominaciju i osvojiti nagradu. Neke kladionice na to stavljaju koeficijent od samo 1,40. 

Na Ronalda se koeficijent kreće između 2,80 i 3,25, a na Mesija od 12 pa do čak 14!  

Hrvatska ima trojicu igrača koji će biti kandidati za dobitnika Zlatne lopte  Luku Modrića, Marija Mandžukića i Ivana Rakitića. 

Zlatna lopta najstarije je evropsko individualno priznanje koje se dodjeljuje od 1956. godine, a posljednjih 10 godina osvajali su je samo Messi i Ronaldo (obojica imaju po pet osvojenih nagrada).

Posljednji koji je osvojio Zlatnu loptu a da se ne zove Messi ili Ronaldo je Brazilac Kaka 2007. godine. Posljednje dvije Zlatne lopte zaredom osvojio je vedeta portugalskog fudbala Ronaldo.  

Nakon odvajanja od FIFA-e, pobjednika Zlatne lopte bira komisija France Footballa sastavljena od specijaliziranih novinara širom svijeta. 

Pobjednik će biti poznat 3. decembra, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.