2.11.2018. 11:18
0
Odović: Mislim da Sarajevo ima nešto povoljniju situaciju. Najbolji način da se riješe problemi je da izađeš borbeno
U subotu će u o okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH biti odigran 117. vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, tim povodom održana je zajednička konferencija za novinare na kojoj su se obratili treneri obje ekipe, Milomir Odović i Husref Musemić, te kapiteni, Sulejman Krpić i Krste Velkoski.

"Vidim da je interesovanje veliko, ja sam u ovoj formi doživio mnogo derbija i raduje me da se tradicija nastavlja i naravno najvažnija praktično utakmica u kojoj ne treba posebno motivisati igrači, ali što se tiče konkretno ovog derbija mislim da Sarajevo ima nešto povoljniju situaciju. Znamo iz prakse da to ništa ne mora da znači, mislim da imamo kvalitetan sastav da se na pravi način suprotstavimo Sarajevu, neće biti lako, ali je očigledno je da smo sve snage podredili tome. Izaći ćemo u jednom kvalitetnom sastavu i da ćemo na pravi način odgovoriti izazovu. Tek u takvoj situaciji imat ćemo priliku u derbiju", rekao je Milomir Odović dodavši:

"Čitavu sedmicu radimo dobro i mislim da su igrači shvatili kako možemo parirati Sarajevu i imati šansu. Radili smo na konkretnim stvarima, znamo igrače Sarajeva, skup kvalitetnih igrača, bez obzira što nijedna ekipa nije dobila posljednju utakmicu. Sarajevo u kontinuitetu igra odlično, a mi protiv dobrih protivnika igramo odlično i to nam daje nadu da će derbi biti odličan. Najbolji način da se riješe problemi je da izađeš kvalitetno, odigraš borbeno i da sa planom i jasnom vizijom dođeš do dobrog rezultata. Onda sigurno niko ne može zamjeriti. Ako damo sve od sebe u ova dva segmenta, to je uglavnom teško, ali se nadam da je došlo vrijeme da se svi uozbiljimo i na taj način uđemo utakmicu", objavljeno je na portalu FK Željezničar. 

Kapiten Željezničara Sulejman Krpić naveo je kako su analizirali ekipu Sarajeva.

"Kvalitetan su protivnik što se vidi po rezultatima. Mi želimo sutra izaći na teren i pokazati svoj karakter i nadamo se pobjedi", kazao je Krpić.

Utakmica se igra u subotu u 17 sati uz prenos na Moja TV. 



(Lejal Trle) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.