6.11.2018. 21:17
0
Guardiola: Uvijek će tvrditi da pobjeđujemo zbog novca
Pep Guardiola ističe da Manchester City želi da poštuje pravila koja su postavili vodeće organizacije u fudbalu, a zbog tvrdnji da su šampioni Premier lige prekršili zakone o finansijskom fair playu (FFP).

U njemačkim medijima se nedavno pojavila serija tekstova u kojima se City optužuje na osnovu dokumenata koja su pronađena na stranici Football Leaks. Kako se navodi, vlasnici Cityja su sklopili višemilionski sponzorski ugovor sa kompanijama u Abu Dabiju, a u kojima su zapravo koristili vlastiti novac.

"Ono što mogu da kažem je da vjerujem svima u klubu. Naravno da želimo da pratimo pravila UEFA, FIFA i Premier lige. U klubu znaju šta je potrebno da radimo. Da budem potpuno iskren, ne znam tačno šta se dogodilo, jer me interesuje samo ono što se dešava na terenu ili u svlačionici", rekao je Guardiola i dodao:

"Ljudi isto pričaju o ovom klubu već deset godina. Govori se da pobjeđuje samo zato što ima novca. To je problem s kojim ćemo se uvijek suočavati. S tim moramo da živimo", kazao je Pep, prenosi Sport Klub.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.