21.11.2018. 10:08
0
U polufinalu Lige nacija BiH će igrati protiv Švedske
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je prvo mjesto u grupi 3 Lige nacija B u konkurenciji Austrije i Sjeverne Irske, te time izborila plasman u Ligu A i eventualno osigurala završni turnir koji bi bio nešto slično baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Dvanaest učesnica Lige nacija B, koje su bili raspoređene u četiri grupe u kojima su bila po tri tima, naša reprezentacija je osvojila najviše bodova (10), te će tako, prema propozicijama, igrati protiv prvoplasirane ekipe koja je osvojila najmanje bodova.   

Riječ je o Švedskoj, koja je u svojoj grupi 2 trijumfalno osvojila sedam bodova ostavivši iza sebe Rusiju i Tursku. Prema sadašnjoj situaciji, BiH i Švedska će činiti prvi polufinalni par Lige nacija B, a drugi par će biti Ukrajina i Danska.   

Također, postoji realna šansa da Bosna i Hercegovina i Švedska ne odigraju ovaj meč, jer će samu završnicu Lige nacija igrati samo one ekipe koje se ne plasiraju na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.  

Polufinalni mečevi i finale igrat će se u martu 2020. godine, a pobjednik završnog turnira u Ligi B će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo koje će se prvi put u historiji igrati u 12 gradova (London, Minhen, Rim, Baku, St. Peterburg, Bukurešt, Bilbao, Budimpešta, Glasgov, Dablin i Kopenhagen), prenosi Avazov sport.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.