10.12.2018. 22:33
0
Ronaldo: Juventus ima bolju grupu igrača od svih gdje sam igrao
Cristiano Ronaldo nastavio je da hvali Juventus nauštrb svog nekadašnjeg kluba Real Madrida, ali i Manchester Uniteda i Sportinga.

Ukazao je i na razliku koja postoji u dvije različite kulture u svlačionicama Reala i Juventusa jer se, kako kaže, u Italiji saigrači raduju kada neko njihov osvoji pojedinačno priznanje.

"Veoma sam srećan. Grad je lijep, navijači su ljubazni i klub je fantastičan i odlično organizovan. Igrači su skromni i naporno treniraju. Do sada je sve bilo izvanredno i ovo je najbolji skup igrača sa kojim sam igrao", izjavio je Ronaldo za Gazzettu dello Sport.

Na drugim mjestima gdje je bio, "neki igrači se ponašaju kao da su bolji od ostalih".

"Ovdje su svi skromni pa čak i da ne vidite Dybalu i Mandžukića da daju gol, ipak ćete ih vidjeti sretnima i to je lijepo", kaže Ronaldo. Ovo nije prvi put da ističe kvalitete Juvetusa, pošto je ljetos, po dolasku rekao da je "Juventus više kao porodica" u odnosu na Real.

Da podsjetimo, Ronaldo je za devet godina u Madridu postao legenda i najbolji strijelac Reala sa kojim je osvojio četiri Lige šampiona, što je uspio i sa Manchester Unitedom 2008. godine, prenosi b92.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.