20.12.2018. 9:45
0
Prosinečki organizirao večeru, na koju je pozvao legendarne bh. trenere
Veliki Žuti je stvarno legendaran, a svojim potezima će sigurno biti još i popularniji "među rajom". Jer došao je "u goste", pokazao poštovanje i ostvario veliki rezultat sa "Zmajevima", piše "Slobodna Dalmacija".

Zdravstvene probleme je ostavio iza sebe, drugi dan po izlasku iz bolnice popio je kafu s glumcem Tarikom Filipovićem, a prije nego što je krenuo u Zagreb na oporavak, organizirao je prijateljsko druženje.

I to u kakvom sastavu. Selektor Prosinečki na večeru je pozvao dvojicu učitelja i nekadašnjih selektora Ivicu Osima i Fuada Muzurovića, ali i ljekara dr. Jusufa Šabanovića, koji ga je dva puta operirao i brinuo se o njemu u bolnici.

Vrsna trenerska imena, osim klupe BiH reprezentacije, vezuju i zdravstveni problemi, Prosinečki je tek izašao iz bolnice, Muzurović je imao operativne zahvate, a Osim je svojevremeno pretrpio težak moždani udar. Međutim, priznat ćete da je rijetka slika u svijetu da aktuelni selektor pozove svoje starije prethodnike, učitelje i zajedno da razmjenjuju mišljenje. Istina, obojica "starih majstora" saglasni su da je Prosinečki kvalitetno dugoročno rješenje za klupu "Zmajeva".

Da ne bi ispalo nešto neobično prije ovog druženja, Prosinečki se družio i sa zaposlenicima Nogometnog saveza, te predsjednikom Elvedinom Begićem, zahvalio im na saradnji i krenuo kući porodici u Zagreb na odmor i oporavak, prenosi Avaz.ba.

Prosinečki je izvrsno okončao svoju prvu godinu mandata, trijumfalno je završio prvu fazu Lige nacija, a na proljeće ga čekaju kvalifikacijske utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo.


(Lejla Trle)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.