19.1.2019. 20:29
0
U londonskom derbiju bodove odnio Arsenal
U engleskom Premiershipu danas su igrane utakmice 23. kola, a na Emirates stadionu snage su odmjerili ekipe Arsenala i Chelsea, a pobjedu je odnio domaći tim.

Čini se da su u današnjim utakmica Premiershipa domaće ekipe bile neuništive.

U velikom londonskom derbiju snage su odmjerili Arsenal i Chelsea, a prvi gol pao je u 14. minuti kada je nakon asistencije Hectora Bellerina mrežu Chelsea zatresao Alexandre Laacazette.

Drugi gol Arsenal je zabilježio u 39. minuti, a pogodak je postigao Laurent Koscinly.

Prvo mjesto na tabeli zadržao je Liverpool sa 60 bodova, prate ga Manchester City sa 53 i na trećem mjestu Tottenham sa 48 bodova 

Naš reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta.

Informacije o igračima ova dva velika kluba kao što su Arsenal i Chelsea uvijek će plijeniti pažnju. 

Najnovije informacije su da će jedan klub "izgubiti" svoju dugogodišnju zvijezdu, a da će drugi u svoj tim dovesti reprezentativca sa Kosova Arbera Zenelija. 

Arsenalov golman i nekadašnji reprezentativac Češke Petr Čech na kraju sezone će se oprostiti od karijere.

Arsenalova zvijezda i jedan od najboljih golmana u Arsenal je stigao 2015. godine, a upravo je prije toga jedanaest godina bio član Chesleaove ekipe. Tokom karijere proglašavan je za najboljeg golmana Premijer lige, Lige prvaka te za najboljeg golmana Češke. 

Za reprezentaciju Češke branio je 124 utakmice, a reprezentativnu karijeru završio je 2016. godine.

Godine 2006. doživio je tešku povredu glave, zbog čega je ostatak karijere nosio zaštitnu kacigu. 

Kad je riječ o Arberu Zenaliju, prema pisanjima Daily Maila, njega u svojim redovima žele vidjeti čelni ljudi Chelsea.

Kako piše Daily Mail, 23-godišnji reprezentativac Kosova je njihov prvi izbor. Zeneli je upisao niz sjajnih nastupa u ekipi Heerenveena, a u 16 utakmica holanskog prvenstva ove sezone ukupno upisao čak deset asistencija i tri pogotka. 

Ugovor s Heerenveenom traje mu do kraja ove sezone, te bi mogao doći kao slobodan igrač, a ukoliko ga Chelsea želi odmah dovesti, morat će holandskom klubu uplatiti pet miliona eura.




(Lejla Trle) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.