22.2.2019. 19:04
1
Fudbaleri Sarajeva otputovali u Tuzlu, u subotu protiv Tuzla Cityja
Fudbaleri Sarajeva su nakon završetka treninga u Trening centru Butmir otputovali u Tuzlu uoči početka proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine. Polusezona će započeti utakmicom protiv ekipe Tuzla City.

U konkurenciji za utakmicu protiv FK Tuzla City su: Kovačević, Dizdarević, Dupovac, Mujakić, Lazić, Šabanović, Bekić, Šišić, Tatar, Halilović, Stanojević, Crepulja, Rahmanović, Hebibović, Velkoski, Ahmetović, Handžić i Kapić.

Šef stručnog štaba Husref Musemić uoči nadolazećeg susretu ne može računati na Selmira Pidru i Elvisa Džafića. Pidri je dijagnostikovana ruptura bicepsa femorisa koja će rezultirati dvosedmičnom pauzom, a golman Bordo tima Elvis Džafić je početkom sedmice podvrgnut operativnom zahvatu kojim je riješena dijagnoza uvećanih limfnih čvorova. Usljed povoljne prognoze, Džafić se već pridružio saigračima u trenažnom procesu, saopćeno je iz kluba.

- Naša želja je da nastavimo tamo gdje smo stali, hoćemo li u tome uspjeti vidjećemo. Pauza je bila relativno duga, ali mislim da smo se dobro spremili, imali smo dobre uslove u rad. Znamo da Tuzla City ima određene kadrovske probleme i nekoliko povrijeđenih igrača, tako da nas to neće zavarati - izjavio je Musemić.

FK Tuzla City nalazi se na desetom mjestu na tabeli sa ukupno 20 osvojenih bodova uz gol razliku 18:24.

Glavni sudija utakmice je Dragan Petrović, a pomoćnici će biti Sreten Udovičić i Stefan Tešanović.

Utakmica 20. kola je na rasporedu sutra u 14.30 sati na stadionu Tušanj.


(FENA/Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.