24.2.2019. 22:15
1
Nevjerovatna scena na Wembleyju: Golman Chelseaja odbio zamjenu prije penala, Sarri pobjesnio, da bi nakon utakmice objasnio cijelu situaciju
Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri odlučilo je u nadoknadi drugog produžetka zamijeniti golmana Kepu Arrizabalagu, koji je prije toga istegnuo zadnju ložu, i uvesti Willyja Caballera, specijalistu za odbranu penala.

Rezultat je bio 0:0 i bilo je jasno da će o pobjedniku odlučiti bolje izvođenje jedanaesteraca.

Kepa je prvo običnim odmahivanjem pokušao uvjeriti stručni štab da ga ne mijenjaju i da može nastaviti utakmicu.
 
Uprkos tome, Caballero je već bio spreman za ulazak, a Kepa je ljutito gestikulirao prema svojoj klupi.

Sarriju prvo nije bilo jasno šta se događa i zbunjeno je gledao prema golmanu svoje ekipe.

David Luiz i sudija pokušavali su uvjeriti Kepu da izađe s terena, no Španac je i dalje odbijao izaći.

Sarri je bijesno vikao prema Kepi da izađe iz igre.

Nakon konsultacija s glavnim sudijom utakmice, Sarri je s pomoćnikom ipak povukao zamjenu, a potom u bijesu rastrgao trenerku, lupao po klupi i otišao prema svlačionici.

Nakon utakmice, Sari je pojasnio situaciju.

- Igrali smo jako dobro, sve do izvođenja jedanaesteraca. Dogodila se zabuna tokom zamjene – preko radija sam mislio da čujem da Arizabalaga ima problema s grčevima i da ne može braniti penale. On je onda rekao da nema problema i bio je u pravu što je ostao na terenu -  rekao je Sarri. Njegova reakcija nakon Arizabalaginog odbijanja izlaska govori drugačije.

Na kraju se vratio, ali Chelseaju to nije pomoglo. Kepa je odbranio jedan penal, a za Bluese su promašivali Jorginho i Luiz, pa je City mogao početi slaviti naslov Liga kupa, prenosi Index.




(Admir Oručević)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.