10.3.2019. 15:14
0
NK Jedinstvo: Migranti su naši igrači i navijači, s njima dijelimo svakodnevnicu
Domaći i svjetski mediji svjedoče našem iskrenom odnosu prema migrantima koji su naši igrači i navijači, sa njima dijelimo svakodnevnicu, snove i želje, čemu svjedoče i utakmice NK Jedinstvo Bihać, u Prvoj ligi FBiH 2018/2019., saopćeno je danas iz tog kluba.

Kako se navodi u saopćenju Krajišnici su otvorili svoje kapije i raširili ruke za nevoljnike, a među njima i NK Jedinstvo koje je otvorilo svoja vrata i ponudilo migrantima da utjehu, nadu i sreću pronađu navijajući, trenirajući i igrajući za njihov klub od najmlađih uzrasta omladinske škole do A tima. 

Takav odnos Grada Bihaća i NK Jedinstvo prepoznat je i bit će nagrađen, budući da će Vlada Velike Britanije posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem finansirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u šta će biti uloženo više od 200.000 KM.

- To je izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobijamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca - rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Aldin Kulenović.

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), to je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

Članovi Uprave kluba istakli su i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion.

Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se u saradnji s IOM-om uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću, navode iz NK Jedinstvo.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.