12.3.2019. 15:53
2
FK Velež traži ponavljanje utakmice u Goraždu, oglasio se i legendarni Sergej Barbarez
Ne stišava se bura reakcija nakon što je Fudbalski klub Velež uz katastrofalno suđenje u Goraždu poražen rezultatom 0:1 u okviru Prve lige Federacije BiH.

Zbog svih dešavanja i spornih odluka glavnog arbitra Kenana Bajraktarevića iz Orašja i njegovih pomoćnika Marija Grgića i Filipa Jarića, iz FK Velež odlučili su podnijeti žalbu Nogometnom savezu te zatražiti ponavljanje utakmice. 

Klub iz Mostara napravio je kompilaciju sudijskih grešaka s tog meča, a zanimljiv komentar na video dao je i Sergej Barbarez, bivši bh. reprezentativac. 

- Stigao sam dvije minute pregledati, šta je, bolan, ovo - napisao je Barbarez. 

 Ja sam u prateći Velež doživio svašta od sudija, vidio svakakve gluposti i krađe i stvarno očekujem baš sve ali ovako suđenje u 2019. godini... Ne znam, možda sam subjektivan,

Također, Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru uputila je pismo podrške FK Velež, u kojem poziva nadležne organe NSFBiH da ispitaju sporne situacije ove utakmice te poduzmu adekvatne korake na suzbijanju korupcije u bh. nogometu. 

Podrška FK Velež nije izostala ni od gradskih odbora SDA, SDP-a, SBB-a i DF-a, prenosi avaz.

 

(Admir Oručević)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.