9.4.2019. 23:00
0
Liverpool na korak do polufinala, Son Heung-min za pobjedu Tottenhama protiv Manchester Cityja
Odigrane su dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka i to između Liverpoola i Porta, te Tottenhama i Manchester Cityja.

Liverpool - Porto

Na prvi gol na utakmici, nismo dugo čekali. Već u petoj minuti Liverpool stiže do vodstva. Firmino je dodao loptu Keiti, koji je šutirao, no lopta pogađa jednog igrača Porta, mijenja pravac i završava u mreži.

U 26. minuti, Liverpool je udvostručio prednost. Strijelac ovog gola bio je Firmino, dok je asistenciju upisao Alexander - Arnold. Bilo je još nekoliko dobrih prilika do kraja prvog dijela utakmice, no na pauzu se otišlo pri rezultatu od 2:0.

U nastavku, Redsi postižu pogodak, no on je poništen nakon VAR-a.

Ovom pobjedom, Liverpool je već na korak do polufinala, no nije sve gotovo za Porto.



Tottenham - Manchester City

Tottenham je na domaćem terenu slavio 1:0 protiv Manchester Cityja, te u revanšu možemo očekivati zaista zanimljivu utakmicu.

Već u 13. minuti, Građani su imali priliku da stignu do pogotka. Danny Rose je skrivio penal, no Aguero nije pogodio sa bijele tačke. 

Do kraja prvog dijela, nismo vidjeli previše uzbuđenja. 

U nastavku utakmice isto. Prvo je zaprijetio Sterling, a Son nekoliko minuta poslije uzvratio. A onda u 78. minuti Son Heung-min se odlično snašao u šesnaestercu i pogodio za 1:0 za Tottenham.



(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.