20.4.2019. 19:33
0
Arslan: Osvojili smo bod, ali smo danas ostali bez tri igrača
Čelik i Tuzla City odigrali su, u okviru 27. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, treći put ove sezone neriješeno 1:1.

Zenički je tim posljednjih dvadesetak minuta igrao s 10 igrača, jer je kapiten Čelika Anel Dedić u 76. minuti dobio crveni karton pa, s obzirom na to da su im već na otvaranju utakmice zbog povreda igru napustili Luka Miletić i Harun Vardo, trener domaćeg tima Cihat Arslan nije krio da je zadovoljan ishodom tog meča.

- Mislim da obadvije ekipe mogu biti zadovoljne. Postavili smo sebi visok cilj nakon što smo obezbijedili opstanak te počeli razmišljati i o Evropi. To je doprinijelo da budemo malo više nervozni u igri. Danas je Tuzla bolje igrala, ali kada smo uspostavili igru i mi smo imali neke šanse - kazao je na pres-konferenciji nakon utakmice Arslan.

On je napomenuo kako u prvom poluvremenu nije bilo neke igre.

- U drugom smo poluvremnu jače ušli u igru, pritisnuli i nakon njihovih grešaka dobili priliku da idemo naprijed i postignemo gol. Osvojili smo jedan bod, ali smo danas ostali bez tri igrača - jednog zbog crvenog kartona i dvojice zbog povreda. Za našu ekipu, koja i inače nema dosta igrača, to je puno - kaže Arslan, koji je dodao da gosti, s ovim timom i organizacijom igre, mogu dobiti svaku ekipu u PLBiH.

Zbog toga trener gostiju Mirza Varešanović, kako je istakao, nije zadovoljan remijem. Ne krije da je očekivao više od ovog gostovanja.

- Došli smo po pobjedu i cijelih 90 minuta kontrolisali igru. Imali smo i neke prilike, koje nismo iskoristili, a na kraju smo primili gol. Kao i u prethodnim mečevima, napravili smo jednu kardinalnu grešku i primili gol. Da nam se nisu dešavale ovakve stvari, mi bismo i matematički do sada osigurali opstanak - smatra Varešanović, koji dodaje da zbog toga moraju biti zadovoljni i osvojenim bodom.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.