24.4.2019. 22:47
0
Osim: Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa i ne mogu biti nezadovoljan
Trener Željezničara Amar Osim nije bio nezadovoljan nakon remija svoje ekipe protiv Širokog Brijega u derbi susretu 28. kola Premijer lige BiH na Grbavici.
Osim je istakao da je utakmica bila tvrda, kako je i očekivao, njegovi igrači su, kako kaže, dali sve od sebe, ali na suprotnoj strani su imali izuzetno snažnog protivnika.

- Imali smo do 70. minute kontrolu, onda smo počeli padati, osjetio se nedostatak dva bitna igrača, Šabanadžovića i Ramovića. Igrali smo protiv protivnika koji je u ovom trenutku možda i najbolji u ligi. Znaju šta hoće, čvrsti su, fizički spremni. Protiv super spremne i čvrste ekipe moraš imati dodatni kvalitet a nama je falilo koncentracije u završnici. Ne mogu nikome od igrača zamjeriti, dali su sve od sebe, ali jednostavno oni su dobra ekipa - kazao je Osim na pres-konferenciji nakon utakmice.

Trener Željezničara uvjeren je da će njegova ekipa osigurati plasman u Evropu.

- Iza nas je Radnik koji je odličan, šesta je Sloboda koja je odlična, ali nisu bolji od nas - dodao je Osim. 

Pomoćni trener Širokg Brijega Aleksandar Vlaho također je istakao da je očekivao tvrdu utakmicu, ali da je njegova ekipa, iako desetkovana neigranjem nekoliko ključnih igarača, uspjela doći do boda što im je i bio cilj.

- Na početku je Željezničar bio bolji, imao inicijativu, nakon toga mi smo se malo stabilizirali i  priveli poluvreme kraju. Zadnjih 25 minuta ponovo inicijativa Željezničara, znali smo da će napasti. Naši igrači su odigrali borbeno, priveli utakmicu kraju. Imali smo zicer u finišu, koji nažalost nismo iskoristili. Nadam se da će nam bod pomoći da izađemo u Evropu, odnosno da dva-tri kola prije kraja to riješimo. Nadam se da će tablica ostati ovakva kada su u pitanju prva četiri tima. Ova publika zaslužuju da ovaj klub prezentuje državu u evropskim kupovima - izjavio je Vlaho.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.