25.4.2019. 17:54
0
Mijatoviću godina dana zatvora
Nekadašnji fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović nagodio se sa sudom u Madridu i osuđen je na godinu dana zatvora.

Mijatović je optužen da je utajio oko 600.000 evra poreza u periodu između 2011. i 2014. godine, a on se izjasnio krivim povodom tih optužbi.

Kako španski zakon nalaže, Mijatović neće morati tu kaznu da odsluži u zatvoru već može finansijski da je "odradi".

Baš kao u slučaju Ronalda, Messija, Mourihna, Mijatović će plaćati 10 eura po zatvorskom danu, ali za dvije godine, što znači da će u kasu uplatiti 7.300 eura.

Nekadašnji fudbaler, a sada fudbalski agent, već je platio porez na glavnicu utajenog dijela od 600.000 eura, ali će morati da doplati i kamatu od otprilike 240 hiljada eura, piše Nazevisne.

(Alen Avdić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.