14.5.2019. 12:26
0
Daniele De Rossi rekao da na kraju sezone napušta Romu i odlazi u drugi klub
Italijanski nogometni prvoligaš AS Roma saopćio je da će kapiten ekipe Daniele De Rossi na kraju sezone napustiti klub.

Roma je u tweetu u utorak saopćila da će domaća utakmica protiv Parme 26. maja biti posljednja za De Rossija na Olimpicu, prenosi Football Italia.

Nadalje, na zvaničnoj internet stranici je potvrđeno da 35-godišnji igrač neće ovim činom završiti karijeru, nego da planira potražiti novi izazov u drugom klubu. 

Ime novog kluba trebalo bi da objavi danas na pres-konferenciji.

Vezni igrač rođen je u italijanskoj prijestolnici i prošao je sve uzrasne kategorije Rome prije nego je debitirao za prvi tim 2001. godine.

Odigrao je 615 utakmica za Romu, osvojio dva Kupa Italije i Superkup, te naslijedio Francesca Tottija u ulozi kapitena. 

De Rossi je također odigrao 117 utakmica u dresu italijanske reprezentacije, a bio je član tima koji je 2006. osvojio naslov prvaka svijeta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.