14.5.2019. 14:35
0
Daniele De Rossi napušta Romu nakon 18 godina
Daniele De Rossi nakon 18 sezona i 615 utakmica odigranih za Romu, neće više nositi dres “Vučice”, objavila je uprava rimskog kluba.

Roma je odlučila da, po završetku De Rossijevog ugovora u ljeto, jednom od najboljih fudbalera ovog tima u posljednjoj deceniji i navijačkoj ikoni neće ponuditi nastavak saradnje.

 De Rossi, defanzivni vezni fudbaler, zaradio je simpatije Rominih tifoza kad je u najboljim godinama svoje karijere odbijao ponude najvećih evropskih klubova.

Alex Ferguson želio ga je dovesti u Manchester United kad su “Crveni đavoli” harali Evropom, ali je De Rossi samo odgovorio: “Ne, hvala.”

Bivši italijanski reprezentativac za Romu je postigao 63 gola i podijelio 54 asistencije. Osvojio je dva puta Kup Italije i jednom Superkup.

Tridesetpetogodišnji De Rossi još može odigrati sezonu ili dvije u redovima nekog solidnog kluba, ali je pitanje hoće li obući dres nekog drugog tima ili će otići u mirovinu kao fudbaler koji je cijelu karijeru ostao vjeran jednom klubu, prenosi Avaz.



(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.