6.6.2019. 20:24
1
Kakav derbi na Kupu prijateljstva: Željo i Sarajevo će se sudariti u četvrtfinalu
Posljednji dan grupne faze na Kupu prijateljstva evropskih klubova, koji se igra na Zlatiboru od 4. do 9. juna, bio je veoma uzbudljiv, a završen je pravom dramom na meču između Sarajeva i Vojvodine poslije koje je poznato svih osam učesnika četvrtfinala.

Parovi četvrtfinala na Kupu prijateljstva 2019, koje je na programu sutra, su sljedeći:

Partizan – Olimpija (10.00)
Sarajevo – Željezničar (12.00)

Crvena zvezda – Vojvodina (14.00)
Dinamo – Osijek (16.00).

Već u prvoj utakmici dana viđena je spektakularna završnica, pošto je Osijek golom Meglića minut prije kraja utakmice uspio da savlada Slobodu iz Tuzle i tako obezbijedi plasman u narednu rundu kao drugoplasirana ekipa iz D grupe. Osiječani su tako zakazali duel sa lokalnim rivalom Dinamom u četvrtfinalu, dok su igrači Slobode eliminisani sa takmičenja na veoma bolan način.

Naredni meč bio je duel između Dinama i Olimpije, a modri su potpuno nadigrali svoje rivale i na kraju slavili sa 1:0 što im je donijelo prvo mjesto u C grupi, dok je Olimpija sačuvala drugo mjesto C grupe.

Crvena zvezda i Željezničar su podijelili bodove u posljednjoj utakmici A grupe, a taj rezultat je odgovarao i jednoj i drugoj ekipi. Zvezda je sa osvojenim bodom ovjerila prvo mjesto u grupi, dok je Željezničar ugrabio drugo mjesto i kartu za četvrtfinale.

A posljednja utakmica dana bila je spektakularna. Sarajevo je savladalo Vojvodinu sa 2:1 poslije velikog preokreta i dva efektna gola Sabljice i Gusinjca, a u posljednjim trenucima utakmice golman bordo tima Sirčo je čudesnom intervencijom sačuvao prednost svoje ekipe.

Na kraju i Sarajevo i Vojvodina će igrati u četvrtfinalu Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019 i to kao prvoplasirani i drugoplasirani tim iz B grupe, dok je Budućnost završila takmičenje zbog manje datih golova od protivnika.

Četvrtfinalni mečevi su na programu sutra, a direktni prenosi svih utakmica su na kanalima Sport kluba, saopćio je PR tim Kupa prijateljstva evropskih klubova.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.