23.6.2019. 11:37
0
Sloboda na pripremama u Livnu od 2. do 9. jula
Nogometaši tuzlanske Slobode već osam dana pripremaju se za narednu prvenstvenu sezonu. Treninzi se, dva puta dnevno, pod nadzorom tim menadžera Admira Smajića i trenera Milana Lazarevića, obavljaju na stadionu Tušanj u Tuzli, ali će danas popodne trenirati u Mramoru.
Prošle godine u ovo doba kompletan trenažni proces, zbog finansijskih poteškoća, obavljen je u Bukinju kod Tuzle, a ovoga puta igrači će ipak otputovati na kraće pripreme van grada. 

- Ekipa Slobode otuputovat će 2. jula u Livno gdje će se pripremati do 9. jula. Dogovorili smo pripreme na terenima drugoligaša Troglava – izjavio je za Fenu direktor Slobode Zdeno Jurić.

Stručni štab će od sadašnjih 30 igrača odrediti 25 koji će otputovati na glavne pripreme. Do početka prvenstva moguće je da će se angažovati još nekoliko pojačanja, s obzirom na dosta podmlađeni sastav tuzlanskog premijerligaša.

Naime, u odnosu na sastav koji je završio prošlu sezonu, u ekipi su ostali jedino Adnan Salihović, Omar Pršeš, Toni Livančić, Amar Beganović i Perica Ivetić, te nekoliko mladih igrača koji nisu imali značajniju minutažu, dok je još neizvjestan status Edisa Smajića. 

U stručnom štabu, uz Smajića i Lazarevića, nalaze se još Gradimir Crnogorac, Almir Hukić i Edin Ribić.

Prvu pripremnu utakmicu Sloboda će odigrati protiv Širokog Brijega (3. jula). U planu je odigravanje još nekoliko pripremnih utakmica, ali se protivnici još traže, rečeno je Feni u stručnom štabu Slobode. 

(Fena/Alen Avdić)  
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.