3.8.2019. 19:51
2
Premijer liga BiH: Čelik savladao Velež
Neobičan susret vidjela je danas publika u Vrapčićima. Čelik je pobijedio domaći Velež sa 2:1 u susretu koji je ponudio dva potpuno različita lica.

Prvi dio susreta protekao je u znaku Rođenih, koji su od početka krenuli ka golu Zeničana. Posebno je raspoložen bio Nusmir Fajić, koji je nakon oporavka od povrede zaigrao od prve minute, piše “SCsport“.

Upravo u jednoj akciji koju je predvodio Fajić domaći tim dolazi do penala. Iskusni napadač bio je prodoru, Pecelj igrao rukom u šesnaestercu i sudija Admir Musić je pokazao na bijelu tačku.

Siguran realizator najstrože kazne u 17. minuti bio je Brandao. Rezultat se zatim nije mijenjao do kraja poluvremena, mada je bilo nekoliko poluprilika na obje strane.

Nakon odmora, na travnjak stadiona u Vrapčićima istrčao je neki odlučniji Čelik. Za svega pet minuta Zeničani su kreirali preokret.

Prvo je Huseinbašić u 48. minuti prelijepim pogotkom sa 17 metara izjednačio, a zatim jednu odbijenu loptu Vrhovac pospremio u mrežu Veleža. 1:2! Tek tako, u dva trena.

Mostarci su zatim svim silama pokušali izjednačiti. Prvo je Berishin solidni šut krajnim naporom odbranio Pavlović, a zatim u 76. minuti, nakon odličnog prodora, Brandao pogodio stativu.

Nastavio je Velež vršiti pritisak do kraja susreta, ali Bojan Pavlović je na golu Čelika bio prosto nesavladiv. Vratar Zeničana uktrotio je sve udarce Fajića i društva te donio dragocjen gostujući trijumf gostima.

Čelik tako i nakon trećeg kola ne zna za pobjedu, dok Velež i dalje čeka na prve bodove od povratka u Premijer ligu BiH.


(Admir Oručević)

CelikVelez
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.