9.8.2019. 14:26
4
Iz FK Sarajevo poručili: Najoštrije osuđujemo neodogovorno postupanje navijača zbog kojih će klub dobiti visoke kazne od UEFA-e!
FOTO: FK Sarajevo
Sarajevo je sinoć na Bilinom polju poraženo od BATE Borisova sa 2:1 u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige.

Uprkos tome što je klub sa Koševa bio mnogo bolji rival, bordo tim nije uspio izbjeći poraz u Zenici. Danas su se oglasili iz FK Sarajevo, čije saopćenje prenosimo u cjelosti:

- Bordo tim ostavio je posljednji atom snage na terenu, igrači su pokazali volju, kvalitet i da ostvareni uspjeh prošle sezone nije slučajnost. Međutim, dan poslije utakmice sve to je u drugom planu. Nisu važne sjajne partije fudbalera, jedinstvo koje su pokazali, ne priča se ni o budućim partnerima u Zenici. Devetog avgusta, svi se bave predikcijama novčane kazne koja će uslijediti u narednom periodu, a bit će rigorozna. 

Tokom susreta zapaljeno je nekoliko baklji koje su naknadno ubačene na teren, korišteni su topovski udari, što je kulminiralo pomjeranjem tehničkog osoblja tima BATE Borisov na terenu.

Fudbalski klub Sarajevo želi zahvaliti onim navijačima koji su došli u Zenicu i podržavali svoj klub poštujući pravila ponašanja na tribinama koje su iznimno bitna, te pružili sportsku podršku klubu koji se voli!

U proteklom periodu administracija Fudbalskog kluba Sarajeva je uložila ogromne napore i značajne finansijske resurse glede organizacije utakmice u Zenici, trudeći se iznaći što pogodnije finansijske uslove kako bi se odgovorno upravljalo klubom i njegovim resursima, te navijačima obezbijedio što bolji ugođaj.

Nakon nekoliko godina uspješno je ogranizovan prijevoz vozom u Zenicu koji je besplatan za navijače, dogovoreno je korištenje parking mjesta bez novčane naknade. Postavljeni su temelji za uspješnu saradnju sa MUP-om ZDK u narodnom periodu, a sam dolazak velikog broja navijača na stadion Bilino polje prošao je bez incidenata. Logistički troškovi za stvaranje što ugodnijih uslova za navijače od prevoza do kompletne organizacije iznosili su više od 45.000 KM.

Nažalost, kazne koje prijete Fudbalskom klubu Sarajevo zbog pirotehničkih sredstava na tribinama i terenu, predstavljaju kočnicu u napretku kluba, kako s logističke tako i s reputacijske strane.

Fudbalski klub Sarajevo najoštrije osuđuje neodogovorno postupanje onih navijača koji su uprkos brojnim upozorenjima, ipak odlučili da ljubav prema klubu pokažu kaznama koje će u dogledno vrijeme biti izrečene klubu, a zasigurno će biti iznimno visoke - piše u saopćenju kluba s Koševa.

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.