14.8.2019. 9:03
1
"Vidjeli ste šta je Dinamo uradio sinoć u Mađarskoj. Možemo postići dva gola BATE-u u Bjelorusiji"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Fudbaleri Sarajeva otputovali su jutros za Bjelorusiju, gdje ih očekuje revanš utakmica 3. pretkola Europa lige protiv BATE Borisova.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, uprkos dobroj igri na Bilinom polju, Sarajevo je u prvoj utakmici poraženo sa 1:2, te bordo tim u Bjelorusiji sada mora postići barem dva gola ukoliko želi u Playoff rundu.

Trener bordo tima, Husref Musemić, kazao je jutros da njegov tim mora napasti BATE od prve minute.

- Moramo ih učiniti nervoznim i napasti. Čekat ćemo momenat da napravimo šansu i zabijemo gol. Nećemo dopustiti da lagano igraju, jer oni imaju rezultat koji im odgovara. U fudbalu je sve moguće. Vidjeli ste šta je Dinamo uradio sinoć u Mađarskoj. Možemo postići dva gola BATE-u. U Zenici smo imali četiri ili pet kvalitetnih šansi i mogu reći da se nećemo predati bez obzira na rezultat - rekao je Musemić.

Napomenuo je da želi da njegov tim ponovi igru iz Zenice.

- Tada nismo ni imali sreće, ali ni koncetracije. Ubijeđen sam da možemo zabiti gol i iskreno živim za trenutak da povedemo, i da vidim kako se u tim uslovima ponaša BATE - dodaje trener FK Sarajevo.

Također je kazao da će najbolji strijelac bordo tima Mevludin Ahmetović putovati sa ekipom.

- On ide sa nama, a da li će igrati, to ćemo vidjeti. Čisto sumnjam da će početi, jer je to rizično - zaključio je Musemić.

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.