20.8.2019. 12:33
0
Ajax večeras gostuje kod APOEL-a, Zvezda i Dinamo Zagreb igraju sutra
Kvalifikacije za 65. nogometnu Ligu prvaka ulaze u finalnu fazu. Nakon odigrana tri kola u utrci za šest mjesta za plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja preostalo je 12 ekipa.

Prva tri  susreta play-off-a igraju se večaras. Prošlogodišnji polufnalista Lige prvaka Ajax gostuje u Nikoziji protiv kiparskog prvaka Apoela, austrijski Lask u Linzu dočekuje belgisjki Club Brugge, dok će u trećem susretu današnjeg programa snage odmjeriti rumunski Cluj i praška Slavija.

Preostala tri susreta play off-a igraju se srijedu. Zagrebački Dinamo na Maksimiru će ugostiti norveški Rosenborg. Crvena zvezda će u švicarskom Bernu gostovati protiv Yang Boysa, dok grčki prvak Olympiakos u Pireju dočekuje ruski Krasnodar. 

Hrvatski prvak je na startu kvalifikacija bio slobodan, u drugom kolu je izbacio gruzijski Tbilisi (2:0,  3:0), dok je 3. kolu bio bolji od mađarskog Ferenvarosa (1:1, 4:0).

Nogometaši Crnene zvezde u zvaršnicu kvalikacija plasirali su se nakon što su eliminirali litvansku Sudovu (0:0, 2:1), finski HJK (2:0, 1:2), i danski Kopenhagen (1:1, 2:1-penali)

Revanš utakmice play off-a na rasporedu su 27. i 28. augusta. 

Šest pobjednika susreta play off-a bit će priključeno s još 26 ekipa koje su direktno uvrštene u grupnu fazu (ukupno 32 ekipe). Šest prvaka dolaze iz zemalja s najvišim rangom, zatim prošlogodišnji pobjednici Lige prvaka i Evropske lige, te ostalih 18 ekipa na osnovu UEFA-ine ljestvice klupskih koeficijenata.  

Žrijebanje grupne faza Lige prvaka bit će obavljeno 29. augusta u Monacu. Tridest dva kluba bit će žrijebana u osam grupa s po četiri ekipe, a nosioici će biti Liverpool (Eng), Chelsea (Eng), Barcelona (Špa), Manchester City (Eng), Juventus (Ita), Bayern (Njem), PSG (Fra) i Zenit (Rus). 

Susreti 1. kola grupne faze Lige prvaka igrat će 17. 18. septembra. 

Finalni susret igrat će se  30. maja na stadionu Atatürk u Istanbulu.  

Parovi play off-a nogometne Lige prvaka:
večeras (21.00):
Nicosia: Apoel - Ajax
Cluj: CFR Cluj - Slavia Prag
Linz: Lask - Club Brugge

srijeda, 21. augusta (21.00):
Zagreb: Dinamo - Rosenborg
Pirej: Olympakos - Kransodar
Bern: Yang Boys - Crvena zvezda

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.