6.9.2019. 22:34
0
Holandija se poigrala sa Njemačkom u Hamburgu, Hrvati kao gosti deklasirali Slovake
Širom Evrope večeras je odigrano nekoliko kvalifikacionih utakmica za EP u fudbalu koje će se odigrati naredne godine.

Piše: Haris Ahbabović

Derbi večeri su u Hamburgu odigrane Njemačka i Holandija, a slavili su gosti rezultatom 4:2. Nijemci su poveli preko Gnabryja na samom startu meča, ali se Holandija vratila preko De Jonga, a onda i Taha (autogol) koji je preokrenuo na 1:2.

Ipak, Elf brzo poravnava na 2:2 kada je Kroos u 73. minuti realizovao penal. Ipak, Holandija je preko Malena postigla novi gol, a Wijnaldum je postavio konačnih 4:2 u sudijskoj nadoknadi utakmice.

U ovoj grupi Sjeverna Irska vodi sa 12 poena, ispred Njemačke koja ima devet i Holandije koja sada ima šest poena. Treba istaći da Holandija ima utakmicu manje u odnosu na Sjevernu Irsku i Njemačku.

U grupi E, Hrvatska je deklasirala Slovačku u gostima sa 4:0. Vlašić, Perišić, Petković i Lovren su bili strijelci za Hrvatsku. U ovoj grupi vode Mađari i Hrvati sa po devet poena.

U grupi G, Slovenci su iznenadili Poljsku i pobijedili ih sa 2:0. Golove za Sloveniju su postigli Struna i Sporar. Poljska i dalje vodi sa 12 poena, dok je Austrija druga sa tri boda manje. Slovenija je treća sa osam bodova.

U grupi I, Rusija je kao gost pobijedila Škote sa 2:1. Dzyuba i O'Donnell (autogol) su pogađali za goste, dok je gol za Škotsku postigao McGinn. U ovoj grupi vodi Belgija sa 15 bodova, dok Rusi imaju tri boda manje.

Kada je u pitanju sutrašnji program, najzanimljiviji meč se očekuje u Beogradu gdje se sastaju Srbija i Portugal.





0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.