7.9.2019. 17:45
0
Veliki Samuel Eto'o završio karijeru!
Veliki Samuel Eto'o i jedan od najboljih afričkih fudbalera ikada okončao je svoju bogatu karijeru.

Piše: Haris Ahbabović

Čuveni kamerunski nogometaš završio je karijeru u 39. godini. Sa klubovima i reprezentacijom Kameruna osvojio je 18 trofeja, među kojima dvije Lige evropskih prvaka sa Barcelonom, a jednu sa talijanskom Interom. Svojevremeno je nosio dres i Real Madrida, ali ga se Real lako odrekao, pa je kasnije otišao u Mallorcu.

Povukao se nakon ukupno 718 utakmica u karijeri u kojima je postigao 359 golova uz 116 asistencija.

Eto'o je igrao za Real Madrid, Leganes, Espanyol, Mallorcu, Barcelonu, Inter Milan, Anzhi, Chelsea, Everton, Sampdoriju, Antalyaspor, Konyaspor i Qatar SC.

Za selekciju Kameruna je ograo od 1997. do 2014. godine.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.