20.9.2019. 21:00
0
U nedjelju premijerno korištenje VAR-a u hrvatskom nogometu
Nakon višemjesečne edukacije sudaca, VAR tehnologija će u nedjelju po prvi put biti upotrijebljena u nekoj službenoj utakmici u hrvatskom nogometu, i to na utakmici juniorskih momčadi Rudeša i Hajduka koja će se igrati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici od 11 sati, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Hrvatski nogometni savez najavio je krajem 2018. godine kako će se krenuti s edukacijom pomoćnih video sudaca te pripremom za uvođenje VAR tehnologije u hrvatski nogomet, a utakmicom juniora Rudeša i Hajduka otvara se završna faza edukacije sudaca prema rasporedu kojeg propisuju FIFA i IFAB.

Suci su s edukacijom za VAR tehnologiju započeli u siječnju 2019. godine te je planirano kako će do kraja jesenskog dijela tekuće sezone svi suci koji su došli do završne faze edukacije ispuniti zadane uvjete, kako bi s proljetnim dijelom sezone mogli započeti s korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Prve lige.

Na utakmici između juniora Rudeša i Hajduka glavni sudac bit će Ivan Bebek, pomoćni suci Ivica Modrić i Igor Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) obavljat će Goran Gabrilo, a njegov pomoćnik (AVAR) bit će Miro Grgić, prenosi Hina.


(FENA / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.