25.9.2019. 15:32
0
UEFA potvrdila: Od 2021. godine počinje Evropa konferens liga
UEFA je danas zvanično potvrdila da od sezone 2021./2022. kreće novo klupsko takmičenje u Evropi. U pitanju je treći stepen takmičenja čiji će pobjednik osvojiti pehar, ali i plasman u Evropsku ligu.

Liga prvaka ostaje najelitnije klupsko takmičenje, Evropska liga je rang ispod, a treće takmičenje će se zvati Evropa konferens liga.

I za ovo takmičenje će se provesti kvalifikacije, i to tri kola i plej-of, a u grupnoj fazi će biti 32 tima.

Inače, finale ovog takmičenja će se igrati u Sevilji na Ramon Sančes Pishuanu, a predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin će, vjerovatno, uvesti istu tehnologiju i u grupnoj fazi takmičenja, gdje za sada nema ni sudija uz gol-liniju.

Saopćeno je i da će Superkup Evrope 2021. biti odigran na Windsor parku u Belfastu, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

UEFA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.