25.9.2019. 15:41
0
Predsjednik Bayerna: Ako Ter Stegen zamijeni Neuera, nećemo puštati igrače u reprezentaciju
Predsjednik Bayerna Uli Hoeness zaprijetio je da će, ukoliko Marc-André ter Stegen zamijeni Manuela Neuera kao prvi golman njemačke reprezentacije, zabraniti fudbalerima da se odazivaju pozivu u nacionalnu selekciju.

Već mjesecima traje polemika oko "jedinice" njemačke reprezentacije, čak i sam Ter Stegen je govorio da je trenutno bolji od čuvara mreže Bayerna, ali je Neuer više dobivao prednost.

- Nikada nećemo prihvatiti da Nojer nije prvi golman. Ako se to desi, nećemo više puštati igrače u reprezentaciju - rekao je Hoeness za ''Bild''.

Na njegove riječi odmah je reagirao generalni menadžer Fudbalskog saveza Njemačke Oliver Bierhoff.

- Ne brine me Hoenessova izjava. Bayern je u obavezi pustiti igrače u nacionalni tim prema FIFA-inim pravilima - naveo je Bierhoff.

Kako ''Bild'' prenosi, "jedinica" Njemačke u predstojećim utakmicama protiv Argentine i Estonije bit će golman Barcelone,  prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.