25.9.2019. 22:00
0
Ubjedljiva pobjeda Željezničar za povratak na vrh tabele
Nogometaši Željezničara pobijedili su večeras na Grbavici Zvijezdu 09 sa 6:0, u posljednjem susretu 10. kola Premijer lige BiH.

Ubjedljivom pobjedom nad ekipom iz Etno sela Stanišića ekipa trenera Amara Osima preuzela je lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH sa 22 boda, dva više od Sarajeva i Tuzla Cityja.

Pitanje pobjednika "plavi" sa Grbavice riješili su već nakon tridesetak minuta igre kada su imali prednost od tri gola.

U vodstvo su došli u 19. minuti golom Enesa Sipovića. Korner sa desne strane izveo je Štilić a u šesnaestercu gostiju najviši je bio Sipović i glavom poslao loptu u mrežu.

U 30. minuti bilo je 2:0. Pavić je ubacio s lijeve strane u šesnaesterac, Štilić je šutirao glavom, lopta je zakačila odbrambenog igrača Zvijezde Vojinovića i završila u golu. Šest minuta kasnije Štilić postiže pogodak za visokih 3:0. Zajmović je šutirao s ivice šesnaesterca, golman Zvijezde je odbio loptu a na pravom mjestu bio je Štilić i sa sedam-osam metara zakucao loptu pod prečku.

I u drugom poluvremenu Željezničar je nastavio s napadima, a do četvrtog gola došao je nu 52. minuti preko Zajmovića koji je pogodio sa dvadesetak metara. U 73. minuti Hajdarević je izbjegao ofsajd zamku i izašao sam pred golmana Manojlovića i pogodio za 5:0, a konačnih 6:0 postavio je Asim Zec u 81. minuti.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.