4.10.2019. 21:03
0
Igrači, navijači i stručni štab Sarajeva odali počast ubijenom Vedranu Puljiću
Navršilo se deset godina od ubistva mladog navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, Vedrana Puljića, u Širokom Brijegu.

Njegov ubica je na slobodi, a 10 godina se čeka na istinu o ovom slučaju i kažnjavanje počinitelja.

"Kobnog 4. oktobra 2009., Vedran je usmrćen hicem iz vatrenog oružja, što je utvrđeno naknadnom obdukcijom. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana pobjegao iz pritvora.

Knezović je lišen slobode u Hrvatskoj, a 2017. godine izmijenjena je optužnica prema kojoj se on više nije teretio za ubistvo, nego za pokušaj ubistva i opasnu radnju s obzirom na to da je pucao ne ciljajući nikoga pojedinačno, ali pristajući lišiti života barem jednog navijača", podsjećaju iz FK Sarajevo.

Na gradskom groblju Bare navijači, igrači i čelnici FK Sarajevo, odali su počast Vedranu Puljiću i još jednom pozvali nadležne da procesuiraju krivce za njegovu smrt.

Podsjećaju da je sudski proces i kazna zaobišla i osobe koje su prije deset godina ranile šest navijača kluba sa Koševa.

Kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se njegovim rješavanjem dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.