17.10.2019. 12:14
0
Bivši fudbaler Sarajeva jasan: Želim se oprostiti u Premijer ligi
Fudbaler Banjalučana Bojan Puzigaća iskustvom pomaže ekipi koja je glavni favorit za šampionsku krunu i već uveliko se sprema da uplovi u trenerske vode.

Krupa je u prvih 10 kola Prve lige RS pokazala da će teško neko da je zaustavi na putu ka tituli prvaka i povratku u bh. elitu, a posao treneru Zoranu Mariću iskustvom mnogo olakšava Puzigaća, za kojeg se može reći da je njegova produžena ruka na terenu. Sjajni defanzivac uveliko se sprema za trenerski posao po završetku karijere, ali ističe da još nije rekao posljednju riječ na zelenom tepihu.

"Imam ugovor sa Krupom do ljeta sljedeće godine i velika želja mi je da se sa klubom vratim u Premijer ligu te, ako budem mogao, i da se oprostim u bh. eliti. Nisam se zasitio fudbala i, hvala bogu, zdravlje me dobro služi, jer nisam imao neke teške povrede. Želim iskustvom da pomognem mladim igračima, a trudim se i da od trenera Marića naučim neke stvari, jer želim da se bavim trenerskim poslom", rekao je na početku razgovora za Nezavisne" Puzigaća, koji ima položenu trenersku B licencu.

On ima samo riječi hvale za trenera s kojim je radio prije skoro 10 godina u Borcu.

"Imao sam čast da s njim radim u Borcu i znam o kakvom terenu se radi. Iskusan je i mladi igrači od njega mogu mnogo da nauče. Vidljivo je da su mnogi željni dokazivanja i mislim da je njegov dolazak pun pogodak za Krupu", jasan je Puzigaća.

Krupa nakon 10 kola ima osam pobjeda i jedan remi, što ih drži na vrhu tabele sa pet bodova više od Rudar Prijedora. Banjalučani su od samog početka sezone važili za najveće favorite, a to su pokazali i na terenu, gdje im zasad nema ravnih, ali ima još mnogo da se igra.

"Ima li smo i imamo ambiciju da se odmah vratimo u Premijer ligu. Tamo nam je i mjesto. Mladi smo i ambiciozni i, iskreno, nisam iznenađen ovako dobrim igrama saigrača. Pet bodova nije puno, ali kvalitet je na našoj strani i dugo igramo zajedno, što je naš glavni adut", izjavio je Puzigaća, koji je dodao da i Rudar ima dobru ekipu te naglasio da su im oni jedini konkurent za titulu, jer se već godinama unazad po dvije ekipe bore za ulazak u Premijer ligu.

Za kraj je istakao da je kvalitet fudbala, ne samo u RS nego i u BiH, u stalnom padu.

"Kada govorimo o Prvoj ligi RS, tu su uvijek maksimalno dvije ekipe koje mogu nešto da naprave. Nije problem samo u prvim ligama, i Premijer liga je iz godine u godinu sve slabija. Premijer liga od prije 10 godina bila je mnogo jača nego što je to sada. Ljudi u savezima moraju da se posvete uslovima za igranje i treniranje, jer bez dobrih uslova nema ni dobrih igrača", zaključio je Puzigaća, koji je u bogatoj karijeri, osim Borca i Krupe, igrao još za Čelik i Sarajevo u BiH, te poljsku Krakoviju i beogradski Voždovac, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.