25.10.2019. 12:39
0
"U Mostaru je lakše igrati nego na većini terena. Zrinjski je za naše uslove postao veliki"
Derbi susret 14. kola nogometne BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igrati ekipe Zrinjskog i Željezničara.

Trener Željezničara Amer Osim na pres konferenciji kazao je da njegov tim može savladati viceprvaka ako se "poklope neke stvari".

-  Te stvari na koje imamo uticaj trebamo odraditi kako treba da se poslije imamo čemu nadati. Zatim nam se treba još stvari poklopiti, da imamo dobar dan, da protivnik ima malo lošiji dan, da te ide. Moguće je da pobijedimo, dobijao je Željo par puta u gostima, ali je i gubio kući. U Mostaru je lakše igrati nego na većini terena, ali zbog kvaliteta Zrinjskog, stava i navike da se uvijek bore za nešto, s druge strane je i teže. Bez obzira na to u kakvoj su formi i ko u tom trenutku igra. Zrinjski je za naše uslove postao veliki klub i njihovi igrači se ponašaju kao igrači velikog kluba. Protiv takvih ekipa je teško igrati - izjavio je Osim. 

Streteg Plavih očekuje da njegovi igrači budu motivirani i ozbiljni. 

- Igramo sa ekipom koja je po svemu u našem rangu, po navici se bori da osvoji nešto, u čemu su posljednjih godina i jači. Zrinjski je imao jako teške utakmice u Evropi, a u prvenstvu je izgubio neke bodove. Pet bodova koje su izgubili kući protiv Širokog Brijega i Sarajeva im sada fali. Sad su tu gdje su, ali i dalje je to Zrinjski koji je osvojio četiri titule u šest godina i izbacio Utrecht sa šest - sedam  igrača koji će sutra igrati protiv nas - kazao je Osim, koji za subotnji susret neće moći računa na Ramovića i Pavića.

Utakmica će se igrati od 14,30 sati. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.