30.10.2019. 20:29
0
Guardiola objasnio zbog čega još s Manchester Cityjem nije osvojio Ligu prvaka
Pep Guardiola kaže da je Lionel Messi bio ključan za osvajanje Lige prvaka s Barcelonom. Španski stručnjak još s Manchester Cityjem nije pokorio Evropu, a dao je naznaku zašto.

- Mnogi veliki treneri u svojim karijerama nisu osvajali velike trofeje, a razlog je jednostavan, nemaju igrača poput Lea Messija. Messiju sam dao da igra takozvanu lažnu devetku, jer sam shvatio jednu stvar, Barcelona uvijek pobjeđuje kada igra tako. Ista situacije bila je i s Michaelom Laudrupom - kaže Guardiola. 

Priznaje da nije imao ogromne uspjehe dok je trenirao minhenski Bayern. 

- Pokušao sam s tom igrom i u Bayernu, ali to tamo nije moglo proći. Jednostavno, nisam imao igrača u ekipi koji bi mogao sam predriblati tri igrača i postići gol - zaključio je Guardiola, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.