24.11.2019. 17:19
0
Džeko strijelac u Rominoj pobjedi, Lulićev Lazio slavio na gostovanju
Tri utakmice Serije A odigrane su u terminu od 15.00.

Roma je na Olimpicu savladala Bresciju sa 3:0. Patila se Roma u prvom poluvremenu, teško stvarala šanse, ali se onda u prvoj polovini drugog poluvremena razgoropadila, te na krilima Chrisa Smallinga slavila sa 3:0. Englez je prvo pogodio uz pomoć Cistane, zatim je asistirao za Gianlucu Mancinija, a onda i za našeg Edina Džeku. Dijamant je postigao kasnije i četvrti gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda, tako da je sa jednim golom na svom kontu proslavio jubilarni 150. meč za Romu.

Lazio je slavio na Mapei stadionu protiv Sassuola, 1:2. Poveli su gosti sa 1:0 golom Cira Immobilea u 34. minutu, ali je Caputo u 45. minutu donio poravnanje, što je bio i rezultat do sudijske nadoknade utakmice. Tada Felipe Caicedo, koji je desetak minuta ranije zamijenio Correu pogađa za 1:2. Senad Lulić je igrao do 50. minute kada ga je zamijenio Lukaku i zaradio je žuti karton.

Verona je sa minimalnih 1:0 savladala Fiorentinu na Bentegodiju, a jedini gol na meču je postigao Samuel Di Carmine u 66. minutu utakmice, prenosi S1.


(Admir Oručević)

DzekoRoma
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.