16.12.2019. 8:53
0
Real Madrid do boda na Mestalli u sudijskoj nadoknadi, Courtois spašavao goste iz Madrida
U derbiju 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva Valencia i Real Madrid na Mestalli odigrali su bez pobjednika 1:1.

Domaći su poveli u 78. minuti preko Carlosa Solera, a Real je izjednačio preko Karima Benzeme duboko u sudačkoj nadoknadi.

U 95. minutu Real je izborio udarac iz kuta, svi gostujući igrači otišli su u kazneni prostor Valencije, pa i vratar gostiju Thibaut Courtois. Upravo je Courtois šutirao glavom, njegov udarac zaustavio je domaći vratar Jaume Domenech, ali se lopta odbila do Benzeme koji je iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu za konačnih 1:1.

Dva dana uoči El Clasica Real i Barcelona poravnati su na vrhu ljestvice s 35 bodova. Treća Sevilla, koja je ranije u nedjelju doživjela poraz na svom terenu od Villarreala (1:2), ima 31 bod, dok je Valencia osma s 27 bodova.

Utakmica između dva najveća španjolska kluba trebala se igrati u listopadu, ali susret je odgođen nakon što je Kataloniju zahvatio val prosvjeda uzrokovanih uhićenjem devet katalonskih separatističkih vođa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.