21.12.2019. 17:35
0
Leipzig jesenji prvak Bundeslige, Bayern u posljednjim minutama stigao do pobjede protiv Wolfsburga
Odigrano je pet utakmica 17. kola njemačke Bundeslige.

RB Leipzig je nakon preokreta slavio protiv Augsburga rezultatom 3:1. 

Poveo je Augsburg već u osmoj minuti, a strijelac je bio Niederlechner. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, Leipzig je bio bolji protivnik na terenu, a to im se isplatilo u 68. minuti kada su stigli do izjednačenja. Pogodak za 1:1 postigao je Laimer. Na 2:1 za Leipzig povisio je Patrick Shick, dok je konačnih 3:1 u 89. minuti postavio Yussuf Poulsen.

Bayern je slavio protiv Wolfsburga retultatom 2:0. Prvi pogodak za Bavarce je postigao 18-godišnji napadač Zirkzee u 85. minuti, a na teren je ušao samo nekoliko minuta prije toga umjesto Coutinha. Konačnih 2:0 u 89. minuti postavio je Gnabry.

Schalke i Freiburg su u ovom kolu podijelili bodove, a konačan retultat je bio 2:2. Poveli su domaći preko Serdara, a onda su uslijedila dva gola gostiju. Za Freiburg su pogađali Petersen i Grif. Ipak, 10-ak minuta prije kraja Kutucu je donio bod Schalkeu.

Sa ova tri boda, Leipzig je sa 37 bodova došao do titule jesenjeg prvaka Bundeslige. Na drugom mjestu se nalazi Monchengladbach sa 34 boda, Bayern je treći sa 33, a četvrta Borussia Dortmund sa 30 bodova.

Bayern - Wolfsburg 2:0 (Zirkzee 85', Gnabry 89')
Koln - Bremen 1:0 (Cordoba 39')
Mainz - Leverkusen 0:1 (Alario 90+3')
Leipzig - Augsburg 3:1 (Laimer 68', Schick 80', Poulsen 90'; Niederlechner 8')
Schalke - Freiburg 2:2 (Serdar 26', Kutucu 80'; Petersen (p) 54', Grifo (p) 67')


(Amila Alijagić)

Bundesliga
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.